Тази сутрин шампионът на България Лудогорец започна да се събира в София за старта на лятната подготовка. Българските футболисти вече преминават медицински тестове, а в 18.30 ще излязат за първа тренировка.

Трима от чужденците също са в България и стартират с основната група. Това са Козмин Моци, Витиня и Себастиян Ернандес, който от няколко дни е в България, за да оправи своите документи. По-късно тази вечер накуп ще пристигнат и голяма част от бразилските футболисти в отбора, заедно с испанеца Даниел Абало. Те обаче нямат за вземат участие в тренировката, за да могат да си починат от дългото пътуване.

Малко по-дълга почивка получиха Теро Мантула и Роман Безяк. Те ще се присъединят към отбора след няколко дни, защото бяха ангажирани с националните си отбори.

С представителния отбор подготовката стартираха и привлечените юношески национали Преслав Петров и Александър Василев. Те ще се опитат да убедят Стойчо Стоев, че имат място в първия отбор.

По същото време се събира и дублиращата група на Лудогорец водена от Георги Дерменджиев. Те също ще бъдат в София няколко дни преди двете формации да заминат за Смолян.