Лудогорец се отказа от услугите на българския национал Христо Златински, разбра Гонг. Футболистът няма да замине с отбора за лагера в Австрия, който стартира от днес.

Полузащитникът има действащ договор с шампионите, който миналото лято бе преподписан. Очаква се обаче Лудогорец да не прави спънки на Златински и да го пусне без финансов иск, ако той си намери отбор.

Според наша информация, националът е уведомен едва вчера, че новият треньор Бруно Рибейро няма да разчита на него. Интересното в случая е, че Златински реално няма нито една тренировка под ръководствого на португалеца, тъй като заедно с останалите национални състезатели на България имаше по-дълга почивка и не бе на лагера в Смолян.

След раздялата с българина Лудогорец реално остава с един вътрешен полузащитник по-малко. До момента Лудогорец се подсили на тази позиция с Лукаш Саша, но преди това напусна Фабио Ешпиньо. През последния сезон Златински по-рядко намираше място в титулярната единайсеторка на Лудогорец. Преди това обаче той беше с основна заслуга за рейда на „орлите“ в Лига Европа. Националът вкара решителна дузпа срещу Партизан, с което класира Лудогорец в групите на втория по сила турнир. След това вкара фамозен гол на Черноморец Одеса, а реализира и попадение в лудия мач срещу Лацио на „Васил Левски“.

Очаква се някой от водещите български отбори веднага да проявят интерес към възможността да привлекат халфа в редиците си. Лудогорец заминава днес по обед за лагера в Австрия.