След като представители на четири от петте групи общински съветници в Разград обявиха, че няма да подкрепят докладната на кмета за обявяване на концесия за стадион "Лудогорец Арена", подобна позиция изрази и местен парламентарист от партията, излъчила градоначалника.

Милена Орешкова разпространи писмено становище с аргументите, заради които няма да подкрепи докладната на кмета д-р Валентин Василев. В четвъртък управата на футболния клуб обяви, че няма да участва в процедурата при настоящите условия и ще измести домакинските мачове на шампионите в съседен град.

Въпреки призивите за компромис от феновете, засега няма индикации, че докладната ще бъде оттеглена и преработена. Съветничката от ГЕРБ Милена Орешкова обаче също призовава решението за обявяване на концесия да се преразгледа в разумни срокове.

"Считам, че подготвените документи и решението към тях  са некоректни, нецелесъобразни според  конкретните обстоятелства, а  отношенията на общината с футболния клуб са неясни и неконкретизирани, а  в някои детайли и уязвими в юридически план."

"Дългият срок на концесията от 35 г. надхвърля в пъти годините на нашия мандат и не би следвало да се приема подобно решение толкова прибързано, необмислено и безотговорно."

"Чухме категоричната заявка на клуба, че няма да участват в процедура за концесия, в този и вид, а това е достатъчен аргумент да преосмислим всички ние своята позицията преди да дадем гласа си", смята общинската съветничка.

Докладната с предложението за обявяване на процедурата за концесия за стадион "Лудогорец Арена" ще бъде гласувана в понеделник на сесия на Общинския съвет. Засега се очаква да получи подкрепа от 10 от 11-те съветници от партията на кмета, което не е достатъчно мнозинство за приемане на решение в 33-местния Общински съвет.