Повиквателни за четирима футболисти, които попадат в националните отбори на своите държави, са получени в Лудогорец. Освен българите, които ще играят срещу Италия, шампионите ще изпратят играчи в Колумбия, Словения, Румъния и на Коморските острови. Браян Ангуло, Роман Безяк, Козмин Моци и Абел Анисе ще заминат от Разград часове след мача срещу Ботев в неделя.

Абел Анисе попада в списъка на Коморските острови за контрола, която ще се играе в Париж на 28 март. Безяк пък ще има възможността да изиграе два мача за Словения. Той е повикан за квалификацията срещу Сан Марино и приятелския двубой срещу Катар, които се играят на 27 и 30 март.

Козмин Моци ще има възможност да играе за Румъния срещу Фарьорските острови. Мачът е предвиден за 29 март. Два мача ще изиграе и отборът на Колумбия. Браян Ангуло ще има възможност да се изправи срещу Бахрейн и Кувейт, а мачовете са насрочени за 26 и 30 март.

На база многото национални състезатели Георги Дерменджиев предвижда  и почивка за своя отбор, като футболистите ще имат възможност да отдъхнат няколко дни след мача срещу Ботев в неделя. До  1 април футболистите на Лудогорец, които не са ангажирани с национални отбори, ще са в почивка.