Лудогорец срещу Левски и Черно море срещу Локомотив Пловдив – това отреди жребият за полуфиналния етап от турнира за Купата на България. Топките с имената на четирите участника бяха затворени непосредствено преди началото на процедурата, като именно представителят на Левски - администраторът Райко Якимов започна тегленето с бъдещия им опонент, а впоследствие скаутът на разградчани Любо Трайков изтегли столичния гранд, който ще е домакин в реванша..

Легендата на Локомотив Пловдив Христо Бонев съжали, че не успял да уреди мач на своя тим с настоящия носител на Купата, но за сметка на това отреди „смърфовете“ да започнат като гости в първия си мач срещу Черно море.

Откриващите двубои са на 8 април, а реваншите са насрочени за 29-и същия месец.


Локомотив Пловдив, който през миналия сезон застана на пътя на „орлите“ в същия етап, стигна дотук след две победи с по 2:1 над Локомотив София.

Левски от своя страна с лекота отстрани Хасково. „Сините“ се наложиха с 3:0 на „Георги Аспарухов“, а в реванша на 3-и март излязоха с доста променен състав в гостуването, което приключи при 1:1. То бе белязано с дебютния гол на Лукаш Гикиевич за столичани и чудесното изпълнение на Станислав Маламов, който вкара красиво от около 25 метра.

Черно море имаше наглед най-лесната задача от всички срещу втородивизионния Локомотив Горна Оряховица. „Моряците“ биха само с 1:0 у дома в първата среща, ала на реванша се развихриха и за едно полувреме оформиха победа с 5:0.