Лудогорец успя да стигне драматично до равенство 2:2 при гостуването на ЦСКА в последния мач от 15-я кръг на А група, който се игра на стадион „Българска Армия“ и по този начин разградчани са есенен шампион на първенството. Съдията Георги Йорданов ощети сериозно отбора на Лудогорец и попречи на тима от Разград да спечели трите точки на „Българска Армия“.

ЦСКА поведе още във 2-та минута, когато Спас Делев стреля отдалеч, но топката стигна до Мораес, който бе покрит от Шоко и останал сам срещу Голубович вкара за 1:0.

Футболистите на ЦСКА удвоиха своята преднина в 20-та минута, когато Галчев центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Мораес бе оставен непокрит и с много хубав прехвърлящ удар с глава прати за втори път топката във вратата на Голубович.

В 28-та минута се получи разбъркване в наказателното поле на ЦСКА, но играч на домакините успя да избие топката от гол линията.

ЦСКА можеше да вкара трети гол в 30-та минута, когато Мораес пусна чудесен извеждащ пас към Зику, който излезе сам срещу Голубович, но не успя да го преодолее.

Емил Гъргоров прати топката във вратата на Мболи в 35-та минута, но попадението не бе зачетено заради спорно вдигната засада от страничния съдия.

В 37-та минута Костадин Стоянов извърши нарушение срещу Марселиньо в наказателното поле на ЦСКА, но главният съдия Георги Йорданов странно подмина ситуацията.

В края на полувремето Иван Стоянов влезе на мястото на контузения Михаил Александров.

През второто полувреме играчите на Лудогорец бяха видимо по-активни и имаха надмощие, но не успяха да реализират създадените положения пред вратата на Райс Мболи.

Мораес и Барт се сдърпаха в 53-та минута, а съдията Георги Йорданов показа жълти картони на двамата играчи.

Марселиньо получи хубав извеждащ пас в 54-та минута, след което нахлу в наказателното поле на ЦСКА и стреля, но в страни от вратата на Мболи.

В 77-та минута след грешка на Костадин Стоянов, Кабаселе изведе Марселиньо сам срещу Мболи, но бразилският футболист на Лудогорец изпрати топката в страни от вратата на домакините.

Футболистите на Лудогорец продължиха да търсят попадение в срещата и в 79-та минута Йордан Минев центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Иван Стоянов бе оставен непокрит и стреля, но много неточно в страни от вратата на Мболи.

Лудогорец намали пасива си в 86-та минута, когато Тодор Янчев подари топката на Кешада, който отблизо от воле разстреля Мболи .

Само четири минути по-късно в 90-та Йордан Минев центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Иван Стоянов бе оставен непокрит и разстреля от воле Мболи пращайки топката под напречната греда за 2:2.

След това равенство Лудогорец остава начело във временното класиране с актив от 36 точки и по-добра голова разлика от втория ЦСКА, който също е с 36 точки. Черноморец и Левски остават на трето и четвърто място с по 33 точки.