Локомотив Пловдив победи Литекс с 2:0 в мач от 11-ия кръг на А група. Васил Божиков си заби неспасяем автогол в 23-ата минута, а Мартин Камбуров удвои в 43-ата минута.

Домакините водени от Христо Колев започнаха настървено мача и създадоха доста главоболия на защитата на Литекс. Още във втората минута Наков насочи топката под напречната греда на Баривиера, но стражът на Литекс отби в корнер.

В следващите няколко минути домакините имаха претенции за дузпа, тъй като искаха нарушение за игра с ръка на Божиков, а Камбуров беше спрян от флаг за засада, но това решене беше спорно.

Стигна се до 23-ата минута на двубоя. В нея Мартин Камбуров навърза отбраната на гостите и преди да стреля беше изпреварен от Васил Божиков, който с плътен шут наказа собствения си вратар. 

В 33-ата минута Камбуров от пряк свободен удар прати топката в ръцете на Баривиера. Четири минути по-късно отново нападателят на "смърфовете" стреля опасно, Баривиера отби, кълбото попадна отново в Камбуров, той се блъсна в Менди и падна за дузпа, но такава нямаше.

В 40-ата минута Якимов засече центриране на Траянов от пряк свободен удар, но топката профуча встрани от вратата. В 43-ата минута Карагерен се впусна по лявото крило и стреля, топката беше отбита от Баривиера, но кълбото попадна в Камбуров и той матира Баривиера за 2:0. Това беше и гол №100 на нападателя на "смърфовете".

През втората част домакините имаха възможността да вкарат и трети гол, но ударът на Наков в 60-ата минута намери страничната греда на Баривиера. С умна игра домакините стигнаха до успеха, а гостите от Ловеч се активизираха в последните минути, но това не им донесе успех.

След успеха "смърфовете" заемат 9-ото място с 9 точки, а Литекс е на 4-ата позиция с 19, но с мач повече от състава на Лудогорец.  

Как се разви двубоят минута по минута