Локомотив София и ЦСКА завършиха наравно 2:2 в мач с драматичен край, последен от деветия кръг в А група. „Железничарите” бяха на секунди да прекъснат повече от осем години без успех срещу ЦСКА, но го изпусна в продължението на срещата. Последната победа на "червено-черните" датира от далечния 31 март 2002 година, но явно и 2010 няма да е тяхната срещу този съперник. ЦСКА успя с много късмет да се измъкне, благодарение на две попадения на Маркиньос през второто полувреме.

Локомотив София започна фантастично двубоя, със скоростни атаки по крилата, които буквално разбиха защита на ЦСКА. Още в 11-та минута след центриране на Горанов отляво, Писаров бе оставен напълно непокрит, и с глава отбеляза за 1:0. Бързоногите играчи на Димитър Васев правеха каквото си поискат между редиците на „червените”, и в 25-та минута стигнаха и до второ попадение. След пробив на Писаров отдясно, той влезе в наказателното поле, центрира и Цветан Генков с глава покачи на 2:0.

В 40-та минута Тодор Янчев успя да провре една топка до Йордан Минев, но той бе в откровено положение на засада, когато прати кълбото в мрежата, и попадение не бе отчетено. Генков и Асамоа имаха и още възможности да разочароват ЦСКА, но ударите им минаваха покрай гредата.

Появилият се като резерва Мишел Платини имаше невероятни възможности, за пореден мач с екипа на ЦСКА, но очи в очи с Боян Пейков пропусна поне две-три положения. Завърналия се след продължително отсъствие Йордан Минев можеше да реши мача в 68-та минута, когато за малко да си вкара автогол, след като Виданов изпусна Асамоа, той центрира от нулев ъгъл, и само Мболи спаси удара на Минев в собствената му мрежа.

В 73-та минута в крайна сметка ЦСКА стигна до попадение, и то бе дело на Маркиньос, от фаул, от 25 метра, директно под гредата бразилецът върна своя тим в мача. Отново той можеше да се разпише в 83-та минута, но го стори в 93-та.

Най-спорният елемент бе в 92-та минута, когато Павел Виданов бе повален от Кристиан Добрев в наказателното поле, и реферът отсъди дузпа. От Локомотив София не претендираха за фаула, а за ситуацията с подаването преди него, твърдейки, че Виданов е бил в засада. Ивайло Стоянов обаче посочи бялата точка, и от нея Маркиньос изравни за крайното 2:2.

Така след като Локомотив София попиля ЦСКА през първото полувреме, но „армейците” се събудиха след около час игра, двата състава разделиха по една точка, и останаха единия в подножието на върха, а другия – в златната среда на таблицата. Локомотив е с 19 точки, три по-малко от Левски, като не успя да се възползва от грешката на „сините” в Сливен, а ЦСКА е осми с 12 точки.

ДАЙ СВОЯТА ОЦЕНКА ЗА ФУТБОЛИСТИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА!

--

Бъдете с ЦСКА в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg