Не бихме се отказали от Иван Цветков, но засега не сме говорили и няма нищо такова. Така коментира мениджърът на Локомотив София Дончо Донев информациите в някои медии, че клубът от „Надежда” ще привлече правещия фурор футболист на Пирин Благоевград през следващия сезон. Локото вече имаше желание да го ангажира още през зимата, но тогава двете страни се разминаха с договор.

„Иван Цветков е много добър футболист и със сигурност не бихме се отказали от него. На този етап обаче не са водени никакви преговори. В момента не знаем дали ще се класираме за Лига Европа и не можем да предприемем никакви конкретни действия. Когато има яснота за това, ще започнем селекцията”, коментира Донев.

Проверка от няколко места на Гонг потвърди слуха, че Цветков не притежава български паспорт, а само холандски документ. Това е пречка за участието му в националния отбор на България, но иначе няма никакъв проблем като гражданин на ЕС да се състезава без ограничения в нашето първенство.

Междувременно се разбра, че на този етап наказаният заради червен картон Калоян Караджинов ще поддържа форма с юношите на Локо Сф, докато отборът се готви за днешния мач с Видима-Раковски в Севлиево. Точният размер на санкцията за Караджинов ще стане ясен след заседанието на Дисциплинарната комисия във вторник.