В невероятен мач на „Лаута” Локомотив Пловдив и Пирин завършиха 2:2. В срещата от 26-ия кръг в А група, гостите от Благоевград стигнаха до два гола преднина, а в последствие „смърфовете” успяха да се преборят за хикса. И двата отбора имаха възможност след това да стигнат до пълния успех, като повече положения все пак изпуснаха домакините.

Изключително силен мач за гостите от Пирин записа Иван Цветков, който бе най-добрият футболист на терена. Той вкара второто попадение за Пирин (51’), а първото бе дело на Димитър Илиев (45’). Юнес Бенжелюн (59’) и Габор Ерош (68’) донесоха точката за „черно-белите”.

Равенството не е най-добрият резултат и за двата отбора. Домакините се борят за четвъртото място, което евентуално да им даде право на участие в Лига Европа през следващия сезон, докато Пирин води битка да не изпадне от А група. След равенството, „смърфовете” останаха на 5-то място с 43 точки, на 1-а зад Локомотив София, който е и с мач по-малко. „Орлетата” пък са на 12-та позиция с 22 точки, на две над зоната на изпадащите.

Атрактивният двубой на „Лаута” бе изгледан от селекционера на българския национален отбор Лотар Матеус. Срещата започна вихрено, като още в 3-та минута Базил Де Карвальо пропиля страхотна възможност. Останал очи в очи с Веселин Ганев, нападателят на домакините стреля, но нацели страничния стълб.

До края на първата част, пловдивчани нацелиха още един път гредата. В 41-та минута Сержиньо стреля от ляво по нападението и удари близката греда на Ганев.

Гостите успяха да поведат в резултата секунди преди края на първото полувреме. Юношата на Локо Пд Димитър Илиев бе изведен добре от Антон Костадинов, пребори се с Джереми Родригес в наказателното поле и вкара по земята за 1:0 в полза на гостите.

Малко след подновяването на играта, гостите удвоиха преднината си. В 51-та минута Илиев изведе страхотно Цветков, който навлезе в наказателното поле, финтира Тодор Тодоров, след това се завъртя и вкара за 2:0.

Домакините върнаха едно попадение в 59-та минута. След центриране в наказателното, Юнес Бенжелюн стреля с глава, топката рикошира в дясната греда и влезе в мрежата за 1:2.

Последва сериозен натиск от страна на възпитаниците на Саша Николич, който логично доведе до второ попадение. В 68-та минута Габор Ерош от фаул стреля и вкара за 2:2.

Сериозни пропуски за домакините направиха Карвальо и Мартин Кавдански, като в крайна сметка двата отбора поделиха точката.