Локомотив София излезе на второ място във временното класиране, след като спечели ценни три точки в Пловдив. „Железничарите” се наложиха с 2:1 над Ботев в среща от 27-ия кръг на А футболна група.

Христо Коилов донесе успеха на своя тим, като отбеляза два гола. Единственото попадение за домакините бе дело на Какалов в 56-та минута.

Двубоят на стадион „Христо Ботев” бе изключително накъсан от фаулове и груба игра. Съставът на Стефан Грозданов започна с преимущество, но в последствие „канарчетата” изравниха силите на терена.

В 17-та минута на мача Какалов стреля силно, но Голубович спаси. Само три след това отново нападателят на домакините финтира двама защитници на Локомотив, шутира силно от около 12 метра, но топката мина на сантиметри над напречната греда. Четири минути преди почивката столичани също застрашиха вратата на Арсов. Тогава Антунович пропиля уникална възможност да открие резултата в полза на своя тим, след като остана непокрит в наказателното поле на Ботев, стреля от 2-3 метра, но стражът хвана кълбото.

През второто полувреме паднаха и трите попадение. В 51-та минута Дафчев стреля от пряк свободен удар, Арсов спаси акробатично, но Христо Коилов довкара топката за 0:1. Само пет минути след това Какалов реализира чудесен гол от пряк свободен удар и изравни за Ботев. Победата на Локомотив подари Коилов в 73-та минута. Халфът се разписа след центриране на Павлов.

Три минути преди края на двубоя момчетата на Светослав Гърков пропиляха последния си шанс да изравнят. Аврамов центрира от пряк свободен удар, Алегре стреля с глава, но топката уцели левия страничен стълб, при добавката футболист на Ботев шутира, но Голубович изчисти.

Локо Сф измести ЦСКА от втората позиция в подреждането с 66 точки поне за следващите 24 часа. Утре ще се състоят останалите мачове от българското първенство. В неделя Левски гостува на Берое в Стара Загора.