Ръководството на Локомотив Сф поиска чужд съдия за мача с ЦСКА. Двубоят е от 25-я кръг на А футболна група и ще се играе на 29 април на ст. „Българска армия”. По този начин „железничарите” се затвърдиха като най-активният тим в България в каненето на чуждестранни арбитри у нас през пролетния полусезон.

Новината съобщи изпълнителният директор на Локомотив София Иво Тонев.

На въпрос относно информациите, че и чуждите съдии са купени, Тонев се изсмя и заяви: „Подаваме си чинно молбата до БФС, като дори нямаме право да посочваме държавата, от която да е той. От медиите разбираме името на съдията и го виждаме само и единствено на терена. Играем честно и не обръщаме внимание на несериозни приказки. Трябва малко повече уважение между нас, футболните хора. Истериите около съдиите идват и от футболните ръководители и като шефове на клубовете трябва да има малко повече толерантност помежду ни и тогава нещата могат и да се оправят.” Тонев се аргументира, че опитите за изкуствено напрежение влияят на българските съдии и затова Локо Сф разчита на чужди.

Относно начина, по който Локомотив Сф се справя до момента в първенството на България, Тонев коментира: „Основната цел до момента сме я изпълнили над 50%. Ние сме здраво стъпили на земята. Трябва да се представим добре и срещу ЦСКА, и срещу Левски, но за момента мислим само за мача със Спартак Вн. През последните две години показваме, че отборът е много добър. В мача срещу Литекс трудното стана след изгонването на Генков, но се радвам, че успяхме да победим. Това, че някои хора си позволиха да ни критикуват относно съдийството, показва тяхното безсилие. През зимната пауза решихме да викаме чужди съдии, за да осигурим спокойствие на отбора,” завърши босът на „червено-черните”.

Мачът от 23-я кръг на футболното ни първенство между Локомотив Сф срещу Спартак Вн също ще е под ръководството на задгранична бригада. Срещата ще бъде свиренa от гръцкия арбитър Михалис Германакос. Помощници ще му бъдат Христос Генайос и Димитриос Пападопулос.