След като Локомотив Пловдив взе от Любимец Величко Величков – Крауч, то днес още един футболист оттам ще подпише с пловдивчани. Това е халфът Иван Минчев, известен и като Меси от Любимец.

Иван Минчев – Меси е градивен халф и бе един от най-добрите за тима, ръководен от Стамен Белчев. Нисичкият играч направи трансфер в Ботев Враца, но промените там в ръководството и смяната на Тони Здравков, го накараха да промени решението си.

Очаква се Иван Минчев да бъде на стадиона в парк Лаута още днес и да тренира с Локомотив. Ето какво пише за него във фейсбук в неговата фен група:

Иван е роден на 28 май 1991 година в Казанлък. Талантът играе успешно както в средата на терена, така и по лявото крило, като предимството му е, че е един от малкото играчи у нас, който може да играе с ляв крак. Минчев е висок 168 см. и тежи 64 кг.. Започва да тренира на 8 години. Първият отбор на Иван е Розова Долина (Казанлък). След това той минава през юношеската школа на Литекс, където е играл 3 години и има записани много мачове с оранжевия екип. Неговото име нашумява с екипа на пловдивската школа – Векта, но през лятото на 2009-а година той е привлечен в тима на Локомотив Мездра, където играе главно за дублиращия тим. Безпаричието в тима на „железничарите” и нежеланието на тогавашния ръководител на мездренчани Георги Бачев да го налага в първия отбор кара Минчев да разтрогне 3-годишния си контракт с клуба по взаимно съгласие. В началото на миналата година той преминава в редиците на Любимец, където треньорът Стамен Белчев съзира потенциала в него и започва да му гласува доверие в първия отбор. През сезон 2009/10 Минчев записва 6 мача и 2 гола с екипа на тима на Източната „Б” група.

През настоящата кампания Иван се утвърждава като несменяем титуляр, като записва 16 мача за Любимец. Неслучайно той бе избран от феновете на тима за най-добър халф на есенния полусезон.