Адвокат на собственика на Локо Пд Веселин Марешки е в Пловдив и оправя договорите на футболистите, или не им предлага нови, както стана със Здравко Лазаров. Капитанът не е получил предложение за нов договор и вече няма да играе за Локомотив. Потвърди се новината на интернет страницата на вестник Марица, че бе освободен капитанът на отбора Здравко Лазаров, който разтрогна договора си по взаимно съгласие и вече не е част от тима. Той е седмият играч от състава на ексшефа Константин Динев, който напуска Лаута.

„ Не ми се коментира, бяха първите думи на Здравко за Дарик радио. Само мога да кажа, че за пари въобще не сме говорили. Нека ръководството да обясни защо няма да играя.

Електричката бе и единственият човек от школата на клуба, който играеше редовно в последните 2 години и половина. Той пристигна през януари 2010 година и с изявите си с черно-бялата фланелка дори се завърна в националния отбор.

Почти сигурно багажа от Лаута днес ще си събере и Йордан Тодоров. Екипът вече сдаде защитникът Николай Христозов, който бе привлечен през лятната пауза.