Първият етап от ремонта на стадион „Локомотив” в Пловдив трябва да завърши до 7 август. На тази дата „смърфовете” приемат Черно море в първия си домакински мач от сезон 2010/11.

Началната фаза на планираната цялостна реконструкция на стадиона вече е в разгара си. Тя включва слагането на седалки на източната трибуна, където седи агитката на „черно-белите”, изграждането на 2 нови входа и нова ВИП ложа.

Бетонът във въпросния сектор вече е напълно излят и задължителното пространство между отделните редове е осигурено. Вече са монтирани и част от седалките, които са в клубните цветове.

Според административния шеф Атанас Узунов не е сигурно, че двата нови входа ще влезнат в експлоатация в предвидения срок, но поне един от тях със сигурност ще функционира за двубоя с „моряците”.

„Надяваме се времето да не пречи на работата и фирмите изпълнители да приключат с работата си до мача с Черно море. Мисля, че всичко върви по график и ще успеем да приключим с първата част от ремонта по план”, коментира бившият топсъдия.

Веднага след завършването на първия етап от реконструкцията на, трябва да започне монтажът на осветлението на стадиона в парк „Лаута”.