Треньорът на Локомотив Пд Христо Бонев изрази задоволство от свършената работа през лятната подготовка. Преди първото занимание на „смърфовете” за седмицата, Зума заяви, че отборът му е готов за старта на първенството и очаква силен сезон от своите футболисти.

„Благодаря на нашия президент, че направи всичко по силите си, за да осигури футболистите, които искахме. Близо 40 души минаха на проби и избрахме най-качествените. Направихме добра подготовка, успяхме да свършим доста неща. Разбира се, има какво още да изчистваме в играта, но съм сигурен, че отборът ни има голям потенциал”, заяви Бонев.

Според Зума провалената контролна среща с Марица, на която трябваше да бъде представен съставът на „черно-белите” за новия сезон, няма да окаже влияние върху подготовката на тима за първия кръг от шампионата.

„Съжалявам, че мачът с Марица пропадна, но това в никакъв случай не е фатално за нас. Ще компенсираме с двустранна игра през седмицата, ако времето позволява. В нея трябва да доизгладим някои тактически елементи преди гостуването на Видима. За мен по-важното е, че момчетата са надъхани и очакват с нетърпение старта на първенството.”

Христо Бонев каза още, че е изключително доволен от играта демонстрирана от неговия отбор в мача с Олимпиакос (Волос) и това му вдъхва оптимизъм в навечерието на първенството.