От лагера на Локомотив Пловдив обвиниха Професионалната футболна лига в слугинаж към Левски. Причината е, промяната на датата, на която ще се играе четвъртфиналната среща за Купата на България между двата отбора. Седмица преди двубоя, административният директор на „смърфовете” Атанас Узунов разкри любопитни подробности от кухнята на Лигата, която администрира турнира.

Узунов разказа пред журналисти как Управителния съвет на Профилигата е приел предложението на Левски, мачът да бъде преместен за четвъртък, 15 март, въпреки категоричния отказ на Локомотив Пловдив.

"Проведохме заседание на лигата, на което бе взето решение мачовете от 1/4-финала за Купата на България да се играят в сряда (14.03.2012). След намесата на човека от Левски Георги Иванов - Гонзо обаче президентът на ПФЛ Стефан Капралов взе еднолично решение срещите да бъдат преместени в четвъртък. Явно лигата слугува на няколко отбора, а всички останали са ощетени", заяви Узунов.

Административният шеф на Лаута разкри още, че след решението на Профилигата Стефан Капралов е спрял да отговаря на неговите обаждания, като дори е изключил телефона си.

Според Узунов по-добър вариант би бил изместването на мача на Ботев и Лудогорец във вторник, тъй като канарчетата почиват заради отказа на Доростол от участие в първенството на Източна "Б" група, а тимът от Разград играе почти протоколен мач с Видима.

"При така изготвената програма Локо играе в четвъртък (15.03) с Левски, след което има тежко пътуване за Каварна и през следващата седмица посреща Лудогорец в отложения кръг", допълни бившият топрефер.

Той заяви, че очаква и други размествания в полза на "отбора на БФС" Лудогорец, които играят на 19-ти със Светкавица, а на 21-ви март с Локомотив.

Узунов потвърди още веднъж, че подава оставката си, като член на УС на Профилигата, като намекна, че е добре същото да направи и Капралов.

"Подавам си оставката заради този слугинаж и няма да участвам в заседанията на ПФЛ. Ще говоря с Коко Динев, за да обмислим кой да ме замести, за да не губим квотата си. Искам да попитам и Стефан Капралов дали има качествата и възможностите да управлява Професионалната футболна лига", категоричен е Узунов.