Административният директор на Локо Пд Наско Узунов подаде оставка като член на Управителния съвет на Професионалната футболна лига. Това съобщи за Дарик радио и Gong.bg самият Узунов, който свиква в сряда по обяд пресконференция. Той като представител на Локомотив Пловдив и клубове от провинцията не е съгласен с провежданата политика от страна на ПФЛ.

„Подадох оставка като член на УС на ПФЛ и ще поискам оставките на президента на лигата и на секретаря, категоричен е Наско Узунов. Не съм съгласен с политиката на ПФЛ, която угажда на едни клубове за сметка на други. Профилигата, без нашето съгласие, се съгласи с искането на Левски мача за Купата да е в четвъртък. Сега очакваме и БФС да клекне пред Лудогорец и да променят програмата на тима от Разград така както на тях им е удобно. Не случайно ги наричат отбор на футболния съюз. Накрая Локомотив ще е ощетения с програмата. Ние сме клуб с име и затова ще реагираме. Обвинявам ПФЛ и БФС в подпомагане на Левски и Лудогорец. Утре на нарочна пресконфереция ще разкрия на какви разговори присъствах по време на последното заседание на УС на Профилигата.”

„Ръководството на Локомотив (Пд) ще даде утре (сряда) извънредна пресконференция на Лаута. Брифингът започва в 12,30 часа и на него са поканени всички медии. Административният директор на клуба Атанас Узунов ще говори относно промените в програмата за мачовете от „А” група и в турнира за Купата на България”, гласи съобщение в официалния сайт на Локомотив Пловдив.