Локомотив Пловдив ще играе контролна среща със сръбския Напредък Крушевац в събота, 28 март. Двубоят е от 15,00 часа на „Лаута“ и ще бъде част от инициативата „Ден на легендите“. Билетите за мача ще са с цена от 7 лева.

В събота лицето на празника ще е футболист №1 на Локомотив Пловдив за всички времена Христо Бонев. На стадиона ще бъде изграден кът с много снимки и спечелени отличия в богатата кариера на Зума като футболист и треньор. Освен това, малки, големи и още по-големи привърженици на „черно-белите“ ще могат да получат автограф от Христо Бонев.

 Част от присъстващите на контролата Локо Пд – Напредък Крушевац ще имат шанса да се сдобият с уникална фланелка, посветена на „Деня на Зума“.

Ръководството на Локомотив има идея във всяка пауза от първенството да се организира международна контрола, която да се превръща в празник и покрай нея да се почита по един футболист, допринесъл за величието на Локомотив.

Празникът на 28 март на „Лаута“ ще започне още от 10 часа и ще включва мач между ветераните на Локомотив и сборен отбор на феновете. Двубоят ще се състои на маломерния изкуствен терен.

Освен това, на големия изкуствен терен ще се играят два двубоя с участието на детските тимове на „черно-белите“, състезаващи се в регионалното първенство на Пловдив „Футбол 7“.