Локомотив Пловдив и Славия не успяха да излъчат победител в мача помежду си от втория кръг на А футболна група. Двубоят на „Лаута” завърши наравно 1:1.

Началото на срещата започна с надмощие на гостите от София. Въпреки това в 18-та минута след дълъг пас на Даксон, Въндев проби самостоятелно, но изпусна момента да стреля, с което пропиля първата сериозна възможност за „железничарите”. В 36-та минута „белите” постигнаха своето и поведоха с 1:0 след гол на Елтон. Две минути след това задачата на домакините се усложни значително, тъй като директен червен картон получи Моралес и напусна терена.

Въпреки численото предимство на съперника обаче Локомотив стигна до изравняване още в първата част на двубоя. В 41-та минута Въндев стреля силно, топката рикушира в крак на „бял” защитник и влезе в мрежата на Господинов.

Четири минути след почивката вратарят на Славия бе изгонен от терена заради удар без топка срещу Златковски. Тогава Стевица Кузмановски извади от игра Илия Илиев, а на негово място се появи резервният страж Емил Петров.

Футболистите на Славия пропуснаха да си върнат преднината в 69-та минута. Тогава Ортега финтира много добре защитник на Локомотив, остана сам срещу Ставрев, но ударът му излезе в аут.

15 минути преди последния съдийски сигнал „черно-белите” пропиляха уникален шанс да си осигурят три точки. След добро двойно подаване между Кики и Златковски, последният излезе сам срещу Петров, но вратарят спаси.

След днешния двубой Локомотив Пловдив заема 11-то място с 2 точки в подреждането на А група, а Славия е на второ с 4 точки.