Възможно е да има промени в стартовия състав на Локомотив Пловдив за мача с Пирин Благоевград. Това заяви изпълняващият длъжността старши-треньор на „смърфовете” Неделчо Матушев пред сайта на феновете lportala.net. Както е известно, „черно-белите” са на лагер в Банско преди двубоя с „орлетата”.

„Причината да дойдем в Банско са дъждовете, които се изсипаха над Пловдив и тежките терени. Условията тук са отлични. В момента е облачно, но не вали. Подготовката преди мача с Пирин върви по план. Момчетата са наясно, че в Пловдив условията и наводнените терени ни пречиха и проявяват разбиране към решението да ги отделим за тези четири дни от добре познатото си ежедневие. Важното за нас е, че тренират с настроение.” коментира Матушев.

„Локомотив винаги излиза за победа и предстоящия мач не прави изключение. Работим над това футболистите да подходят със самочувствие и увереност, за да я постигнем. Разучихме детайлно отбора на Пирин, но слабите и силните им страни ще го коментираме с тях. Всички се готвят съвестно и всичко е възможно до определянето на групата за мача. Предпочитам всички да са под напрежение и да тръпнат в очакване дали ще попаднат в групата или стартовия състав. При определянето им може да има изненади, но всичко зависи от самите футболисти”, каза още наставникът.

Той уточни, че капитанът и голмайстор на отбора Здравко Лазаров е в добро състояние и готви се на равно с останалите.

„Надяваме се, че ще бъде в оптимална форма, защото той е един от водещите ни фигури. Положението с Ангел Йошев не се е променяло. Все още не възстановен напълно и предпочетохме да остане в Пловдив и да се готви с дублиращия отбор. Утре следобед тренираме, след което пътуваме за Благоевград, настаняваме се и вечеряме, както преди всеки мач.”

„Знам че г-н Наков е добър ръководител, с чието име се свърза и управлението на Локомотив, през което отбора стана шампион. Предполагам ще внесе нужните корекции в Пирин, но доколкото съм запознат той няма да играе на терена.” завърши изказването си Матушев.