Бившият национал Кирил Котев се завърна за втори път в състава на Локомотив Пд, съобщиха за Гонг от клуба. Защитникът вече подписа договор до края на първенството с отбора, с който преди години проби в мъжкия футбол. Котев пристига на „Лаута” само няколко дни, след като стана ясно, че Едуард Ераносян поема юздите в пловдивския тим.

Кирил Котев бе част от мащабната селекция в Локо Пд през миналата зима, когато Коко Динев купи акциите на Галя Топалова. От началото на сезона той си търсеше отбор зад граница, но след като не си намери такъв, реши да облече отново „черно-бялата” фланелка.

Днес следобед Котев направи първа тренировка с Локомотив. преди нея футболистите изслушаха разбора на спорно-техническия щаб за мача с Берое. Заради тежкото време тренировката се проведе на помощното игрище на „Лаута”.

Дебютно занимание направи и новият помощник-треньор на „смърфовете” Радко Калайджиев. Той бе назначен от Ераносян на мястото на Петър Пашев, който бе преквалифициран в шеф на детско-юношеската школа.