Гръмка зимна селекция подготвя собственикът на Локомотив Пд Левент Назифоглу. Турският бизнесмен се е насочил изцяло към привличането на класни футболисти, но това ще стане след края на полусезона, тъй като в момента няма време за по-качествена селекция.

Старши треньорът на „черно-белите” Иван Маринов обеща, че през пролетта Локомотив ще вземе толкова точки, колкото ще спечелят и грандовете в шампионата. До затварянето на трансферния прозорец в петък обаче едва ли ще се стигне до някакви сензационни трансфери на Лаута.

Маринов пък се закани, че неговият отбор няма да отиде като обречен при гостуването на Левски в събота и ще се бори единствено и само за победа.

В момента основната задача е да бъде уреден със състезателни права ганаецът Бертран Хактам, чиято жълта карта все още се чака. Мартин Камбуров ще бъде готов за игра за следващия шампионатен мач на пловдивчани.

Пиер Бизе преди няколко часа пристигна в България. Десният бек от Африка ще направи по-късно първа тренировка на Лаута. Игралият за последно в САЩ футболист има четири дни, за да впечатли Иван Маринов.

В същото време се разбра, че бившия футболист на Локомотив Данаил Бачков не е успял да си уреди трансфер в гръцкия Пансерайкос. В момента опитният десен бек е свободен агент и ще търси отбор в България.