Локомотив Пловдив няма да преотстъпва футболисти на други отбори. Това декларира старши треньорът на тима Иван Маринов. На Лаута ще останат да се готвят всички вратари, въпреки че на този етап „черно-белите” разполагат с петима играчи на този пост.

Утре към тима ще се присъедини десния бек от Код Д`Ивоар Пиер Бизе, който за последно е играл в САЩ.

Все още няма развитие около евентуалния трансфер на сръбски краен защитник в Локомотив, тъй като мениджърът движещ трансфера не се е свързал с Иван Маринов.

Собственикът на пловдивчани Левент Назифоглу ще направи всичко възможно до края на седмицата да доведе на Лаута и класен нападател, какъвто на този етап липсва в отбора.

Иван Маринов ще заложи изцяло на работа по физическата подготовка по време на паузата в първенството. Така наставникът на пловдивчани ще опита да навакса лятната подготовка, която се обърка заради проблемите около собствеността. Очаква се да бъдат уредени и две контролни срещи срещу силни противници.

В същото време „смърфовете” ще получат първата си премия за този сезон. Въпреки изпуснатата победа срещу Берое „черно-белите” ще вземат полагащата се премия за реми на чужд терен по новия вътрешен правилник на клуба.