Локомотив Пловдив победи Марек с 2:0 в контрола, която е част от лятната подготовка на двата тима. Автори на попаденията бяха Бранимир Костадинов в 21-та минута и Славчо Шоколаров в 61-та. Малко след началния съдийски сигнал, на трибуните се появи босът на "железничарите" Коко Динев. 

Въпреки ранния начален час, 70-80 души дойдоха да гледат мача. Първото положение беше за Локомотив Пловдив в 6-та минута, когато след центриране от ъглов удар и отбита топка Ели Маркес нанесе страхотен удар от границите на наказателното поле с левия крак точно под напречната греда, но с невероятен рефлекс Емил Михайлов изби. 

Още в 14-та минута наставникът на Марек Тони Велков смени малко изненадващо Борис Николов с Георги Стоичков, като не стана ясно дали е принудителна смяната или просто треньорът не харесва изявите на играча. 

В 21-та минута ужасна грешка направи Венци Бонев, който сбърка пас в наказателното поле, Валери Георгиев го пресече и подаде точно на Бранимир Костадинов, който от точката на дузпата със силен удар по земята вкара за 1:0. 

До края на полувремето нямаше повече интересни положения, като на трибуните се появиха играчите на Черно море Тодор Паланков и Михаил Венков. Малко преди почивката дойде и още публика, предимно фенове на Марек. 

В 47-та минута невероятен пропуск направи Александър Якимов за Локомотив Пловдив. Той влезе като резерва и стреля силно от десетина метра сам срещу вратаря на Марек Пламен Младенов, който също влезе като резерва, последва добавка и ножичен удар на Бранимир Костадинов, но отново стражът се справи. 

В 52-та минута след центриране от ъглов удар за Локомотив Пловдив, вратарят Пламен Младенов увисна и това позволи на Якимов да стреля с глава от 3 метра, но в напречната греда. 

В 61-та минута Локомотив получи право на пряк свободен удар и Славчо Шоколаров с прекрасно изпълнение прехвърли стената, правейки резултата 2:0 за пловдивчани. 

В 66-та минута добра атака на Кристиян Петков от Марек, който влезе на скорост в наказателното поле, но стреля право в краката на вратаря Сенду Кололо. След това в 80-та минута Кололо излезе да пресрещне откъсващия се Петър Тончев и улови топката на сантиметри извън наказателното поле.

Главният съдия Драган Стойков му вдигна жълт картон. При изпълнението на фаула Анатоли Тодоров стреля много силно с левия крак, но топката мина на сантиметри над напречната греда. 

Мачът завърши при този резултат и "черно-белите" се поздравиха с поредна победа в контролите си от лятната подготовка. Марек пък отново допусна загуба и ще се надява на реванш в сряда, когато играе с Черно море. 

Съставите на двата отбора:

Локомотив Пловдив: Йордан Господинов, Петър Атанасов, Валери Георгиев, Димитър Мичков, Раде Дуглич, Марко Ристич, Георги Вълчев, Богомил Дяков, Ели Маркес, Бранимир Костадинов, Здравко Лазаров-капитан.

След почивката влязоха: Славчо Шоколаров, Георги Никифоров, Александър Якимов, Цветан Варсанов;

Марек: Емил Михайлов, Денис Пидев, Венци Бонев, Милен Лахчев-капитан, Борис Николов, Димитър Андонов, Мартин Димитров, Светослав Диков, Петър Тончев, Димитър Стоилов, Димитър Димитров. 

След почивката влязоха: Пламен Младенов, Георги Стоичков, Кристиян Петков, Анатоли Тодоров, Емил Виячки.