Ден преди домакинския си мач с шампиона ЦСКА футболистите на Локомотив (Мездра) ще изгледат спектакъла "Хоровод" от австрийския драматург Вернер Шваб - постмодернистичен вариант на едноименната пиеса на Артур Шницлер, съобщи официалният сайт на клуба от Мездра. Постановката е тази вечер от 19.30 часа в камерната зала на Врачанския драматично-куклен театър, а идеята за нестандартния завършек на подготовката на "железничарите" е на отговорника за сигурността на клубния стадион Красимир Григоров.

Днес следобед подопечните на старши треньора Георги Тодоров направиха последната си тренировка преди утрешното дерби с „армейците”. Двубоя ще пропуснат титулярният вратар Радостин Станев, който ще се възстановява от получената бъбречна криза поне до средата на януари, както и голмайсторът на отбора през миналия сезон Атанас Николов, който все още лекува травма. От здравословни проблеми през седмицата се оплакваха също двамата крайни бранители Костадин Марков и Николай Христозов, но от спортно-техническото ръководство се надяват те да се възстановят напълно.

В групата за мача се завръща капитанът Предраг Пажин, който отсъстваше от терена заради контузия от началото на октомври. Останалите 18 играчи, включени в разширения състав, са вратарите Юлиан Левашки и Георги Георгиев, защитниците Костадин Марков, Милчо Макенджиев, Николай Христозов, Филип Филипов и Николай Панов, халфовете Цветомир Валериев, Илия Илиев, Саша Симонович, Зоран Цветкович, Страти Илиев и Давид Силва, нападателите Руи Мигел, Георги Каранейчев, Виктов Патаков, Фаусто и Красимир Георгиев.

Досега Локомотив Мездра и ЦСКА нямат официални срещи помежду си. Тази пролет двата отбора играха контрола в Панчарево, която завърши 3:2 за „червените”.

Мачът Локомотив Мездра – ЦСКА е утре (28 ноември) от 14.00 часа на градския стадион в Мездра. Билетите са с цени: 5.00 лева за възрастни и 3.00 за ученици.

По информация от председателя на Централния фенклуб на столичани Димитър Ангелов – Дучето за двубоя ще пристигнат около 1200 привърженици на 31-кратните шампиони на България.