Ръководството на Локо Мездра, чрез своя изпълнителен директор Георги Бачев заяви, че появилите се днес в швейцарския вестник „Блик” информации за участието на отбора в уговорени мачове срещу Аарау и Йънг Бойс са пълна инсинуация.

Бачев използва ефира на Дарик Радио и сайта Gong.bg, за да разпространи официална  позиция от името на Локомотив Мездра.

„Ръководството, спортно-техническият щаб и играчите на ПФК Локомотив Мездра категорично отхвърлят появилите се намеци за участие в мачове със съмнителни резултати по време на краткото им турне в Швейцария.

Целта на тези проверки срещу два от водещите тимове там бе трупането на изключително ценен опит за нашите футболисти. В тях сме вложили цялото си старание, но разликата в класите явно все още е очевидна, от което са продуктувани и двете големи загуби, които понесохме.

В нито един момент не сме участвали в каквито и да е договорки с противниковите тимове. Всичко бе единствено в духа на джентълменската игра.

Изнесените днес в швейцарската преса информации са препечатка от появили се подобни новини в родните медии, което доказва липсата на конкретна обосновка на обвиненията. В бъдеще, при подобни, подметнати с лекота обвинения към нашия клуб си запазваме правото да изясним истината чрез съд. Искрено се надяваме, да не се стига до подобна стъпка от наша страна.

На ПФК Локомотив Мездра престоят нови турнета в чужбина по време на зимната пауза, но недоказани обвинение от този род хвърлят единствено петно върху реномето на нашия клуб и могат да станат причина за развалянето на вече постигнати уговорки за престижни контроли.

Още веднъж заявяваме нашата категорична решимост да страним от всякакви прояви, развалящи неповторимото усещане от чистата игра, която всички ние обичаме.”.