За любов, а не война призоваха от ръководствата на Ботев и Локомотив преди дербито на Пловдив. С него се открива пролетният дял на шампионата, а привържениците са известни с колоритните си изяви, но и с честите конфликти помежду си. 

Затова от любимите им отбори ги призоваха да покажат, че повече обичат Ботев и Локомотив и могат да се уважават едни други. Ето и съобщението от двата клуба:

"За 100 двубоя помежду си Ботев и Локомотив превърнаха пловдивското дерби в истински футболен спектакъл. Спектакъл, който впечатлява България. Спектакъл на велики майстори като Чико и Зума, Тумби и Гочо, Зехтински и Садъков..." 

"Всички ние – фенове и футболисти, треньори и служители на двата клуба, имаме привилегията да бъдем част от магията на пловдивското дерби."

"Всички ние имаме привилегията да се наричаме Пловдивчани. Да живеем в град на хилядолетна цивилизация. В града, дал на България Христо Стоичков и Стефка Костадинова. Градът, дал на България Съединението."

"Град, в който спортът и футболът се олицетворяват с изкуството. Нека бъдем на висотата на историята! Нека покажем, че можем да обичаме! Нека покажем, че имаме силата да уважаваме! Нека покажем, че любовта и подкрепата за нас са по-ценни от омразата и разрухата!", написаха от Ботев и Локомотив.