Вече бившият наставник на Литекс Люпко Петрович даде ексклузивно интервю за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио, след като по-рано днес стана ясно сръбският специалист напуска „оранжевите“.

От Литекс обявиха, че Петрович има лични проблеми, които са наложили той да се завърне в родината си.

„Имах договор с Литекс да помогна на отбора да се стабилизира след отпадането си от евротурнирите. Моята работа бе свършена добре и желая на Литекс да продължи по същия начин. За 25 дена направихме два лагера от по 4 дни. Направихме много неща и стабилизирахме отбора. Работихме на повече от 100%.

Имам малки семейни проблеми, а след това ще мисля къде ще продължа кариерата си. Имам предложения от чужбина. Имам повече енергия от много по-млади хора от мен. Футболът за мен е живот. Футболът е всичко в мен. Аз имам една жертва и това е футболът. Способен съм да работя още повече“, сподели Петрович.

Сръбският специалист допълни, че Литекс, който в момента е лидер в първенството след три мача, има сили да стане шампион на България.

„В Литекс имам приятели, които ще останат такива за цял живот. На идване бе нормално да кажа, че ще целта пред нас е титлата. Поставих задача да станем шампиони. Всички футболисти в Литекс искат да спечелят титлата. Сега, когато опознах футболистите и работих с тях един месец, мисля, че Литекс реално може да стане шампион на България. Има много добри футболисти, млади. Има трима колумбийци, които са много добри. Литекс разполага с всичко, за да стане шампион. Искрено желая на Литекс да стане шампион“, каза той.

Опитният спец коментира и българския футбол като цяло: „Малко съм изненадан от Левски. В момента Левски не е толкова голям отбор, колкото сме свикнали да бъде. Срещу Лудогорец първото полувреме Левски игра добре и има основа да направи един добър отбор. В Монтана няма нито един футболисти, който да не знае как да играе футбол. Очаквам Монтана да бъде изненада в българското първенство.“

„За мен е важно, че свърших работата си. Не знам дали нещата ще се променят след мен. Не познавам Регенкампф, знам само, че е бил треньор на Стяуа.

Красимир Балъков не е лош треньор. Той е направил основата за работа в Литекс. След себе си е оставил добри неща. Мъри Стоилов е голям треньор. Има много треньори в България, които са добри треньори. Георги Дерменджиев, Ферарио Спасов, Михаил Мадански. Стойчо Младенов е супер треньор според мен, Херо също е отличен треньор. Честно да си кажа, обичам България. Може да работя и в Китай или Казахстан. В Цървена звезда не се работи правилно и това, което се случва е нормално. Има криза. Няма отбор, няма играчи. Очаквам Звезда отново да бъде отборът, който беше. Когато не работя не съм щастлив. Футболът е моят живот', завърши Люпко Петрович.