Наставникът на Литекс Люпко Петрович заяви, че борбата в А група тази година ще бъде преди всичко между Лудогорец и „оранжевите“. Петрович коментира още преди мача между двата състава от първия кръг на новия шампионат, че щабът му е анализирал внимателно силните страни и слабостите на разградчани.

Петрович говори и за Левски, заявявайки, че обича този клуб, но нещата на Герена не са такива, каквито трябва да бъдат.

„Искам специално да благодаря на футболистите. По време на лагера в Трявна успях да се опозная с всеки един от тях и имам представа. Мисля, че разполагаме с добри играчи. Доволен съм от това, че отборът е изграден. Ние искаме да направим добър тим. Специално съм много доволен от младите“, започна Люпко.

„Знам за какво става въпрос, бил съм футболист. Играчите са много ядосани от това, което се случи с Йелгава. Аз мисля, че на Литекс му трябва истината, това е най-доброто в този момент“.

„Много съм доволен от подкрепата на ръководството. На Дани Ганчев. Вижда се, че много обича футбола. Говорили сме и със Стойчо Стоилов. Имаме добър екип, всеки работи своята работа“, каза още наставникът на Литекс.

„Много неща са се променили за тези 10 години. Организацията е на много високо ниво, стадионът е нов. Много съм доволен“.

„Лудогорец е шампион 4 поредни години. Има добри играчи. Проучили сме Лудогорец, анализирали сме“.

„Тази година няма ЦСКА, няма Локо Сф, мисля, че освен нас, с добри отбори разполагат Лудогорец, Черно море, Берое. Мисля, че борбата ще е между Лудогорец и Литекс. В Левски нещата не са това, което трябва да бъдат. Могат да играят, могат да спечелят, но организацията не е това ниво, на което се изисква. Аз обичам Левски, това е клуб с голяма история, но нещо не се получава в отбора“, каза още Люпко, който добави, че не одобрява напълно новия формат на А група, който предвижда всеки да се изправи срещу всеки по четири пъти.

Срещата между Литекс и Лудогорец, която е с начален час 21.00 в събота, 18 юли, ще може да проследите в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport и по Дарик радио.