Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев бе видимо доволен от убедителна победа на „червените” във вечното дерби с Левски. „Армейците” се наложиха с 2:0 на стадион „Васил Левски” пред около 15000 зрители след попаденията на Иван Стоянов и Костадин Стоянов.

„Не сме търсили реванш от Левски за загубата в миналия шампионат. Какво значи реванш? Първенството е друго. От миналото сме си извлекли необходимите поуки. Днес се получи много здрав и мъжки мач. Това е ритъма и играта, която искам да виждам от ЦСКА по-често”, коментира Пенев.

„Отличавам всички футболисти. Както тези, които взеха участие в мача, така и тези които бяха съпричастни от резервната скамейка. Както ние, така и Левски е един сериозен и балансиран състав. Въпреки че в състава им липсваха няколко ключови футболист, Левски игра на добро ниво. Искам отново да благодаря на нашите фенове”, каза още Любослав Пенев.

Ето какво още сподели Пенев на пресконференцията след мача:

Не съм съгласен, че мачът е бил лесен. Искам да поздравя и двата тима, че поднесоха този мъжки и стойностен мач. Двубоят не беше лесен.

Направихме един равностоен и добър мач, мисля, че повече търсихме победата, тактически стояхме по-добре в този двубой. Това е.

Не трябва да употребяваме думата риск. Всеки треньор по своему вижда какви смени трябва да направи и как да подходи. В предишното дерби пак играхме добре, само че допуснахме две грешки в защита и това ни коства победата или поне равния. Днес бяхме по-добре организирани в защита.

Доволен съм. Тренираме добре, тренираме на високи обороти и няма начин това да не се отрази добре. Днес доказахме, че вървим в правилната посока.

Този ЦСКА се приближава към онзи отбор, който искам да виждам. Още могат да израстват и като колектив.