Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев сподели преди заминаването на отбора за Рим, че е спокоен за двубоя с Рома, въпреки именития съперник. Наставникът определи италианците като предвидим тим, но в никакъв случай слаб.

„Заминаваме с нормално настроение, играта ни върви, печелим точки и затова и настроението ни е прекрасно. Познавам много добре играта на Рома, предполагам че няма да има промени в техния състав, когато видя групата на римляните ще решавам на какво да заложа. Те имат и контузени състезатели. Предвидим отбор са, но това в никакъв случай не означава, че са слаби. Много силен отбор - много силни футболисти. Всички казват, че не са във форма, но мачовете от Лига Европа нямат нищо общо с тези от Серия А”, сподели Любо Пенев на Летище София.

„Все още не съм обявил пред момчетата титулярния състав. Заминаваме с група от деветнадесет футболисти, имаме още една тренировка, след която ще решавам. Нямам проблеми с контузени в моя екип и си мисля, че добра група заминава за Рим”, добави наставникът.

„Не сме изиграли много срещи, но мисля, че отборът е в ритъм и ще повишаваме оборотите. Да не забравяме, че последният мач от този турнир е в средата на декември. Има много време до тогава и не трябва да се отпускаме. Тодор Янчев е добре, ще тренира днес, но си мисля, че всичко вече е наред с него”, уточни Пенев.

На въпрос за костюмите, с които той и неговите играчи бяха облечени при заминаването си в Италия, треньорът каза: „Аз от доста години нося костюм, така че едва ли ще ни секне късметът за това, че отиваме официални.”