Новият старши треньор на ЦСКА Любослав Пенев даде първата си пресконференция след второто си завръщане на „Българска армия“. Пенев подписа договор до края на сезона, като според ръководните фактори в ЦСКА заплатата на футболиста ще бъде „символична“. В щаба на специалиста попадат Методи Деянов, Радослав Здравков, Давид Родригес и Йордан Йорданов, който ще тренира вратарите.

„Да не говорим за условия. Не забравяйте, че аз съм израснал в този клуб. Развитието ми започна в този клуб и благодарение на него успях да реализирам кариерата си в чужбина. Клубът е криза. Искам от треньорския щаб и футболистите да завършим силно и да се класираме в Европа. Работа, работа и пак работа. Не е сложно, простичко е. За да излезеш от криза трябват победи. По никакъв начин не се излиза от криза. Момчетата трябва да слушат, да изпълняват. Времето ни е много късо и ни предстои сериозна работа. Всеки трябва да мисли, че най-лесния начин е минаването през победа“, коментира Пенев.

„Интересуват ме само тези пет тези мача. След това не знам какво ще стане. Рано или късно нещата ще се подредят в ЦСКА. Конкретно ме интересуват само срещите до края на първенството. Сега направихме разговора и сме стигнали до някакви общи точки. Предлагам да не говорим за говорим за пари. Изненадани са всички. Няма договорки между треньорския щаб и ръководството. Ситуацията е тежка за клуба и отбора. Концентриран съм върху това как ще тренираме и как ще играем. Другото е за собствениците, директорите и ръководството. Ще се опитаме да направим всичко, което е по нашите сили“, продължи специалистът.

„В месеца има пет мача, една физическа форма не може да се оправи за 2-3 седмици. Надявам се, че нещата се получат и ще завършим там където трябва. Гледал съм футболистите отстрани и съм сигурен, че имат качества. ЦСКА притежава добри футболисти, въпросът е как се реализира тоя потенциал в мачовете. Имам първа тренировка с тях след малко. Не ме притеснява нищо.“

На въпрос дали сред футболистите на ЦСКА има страх, Любослав Пенев отговори по следния начин:„Ще им леем куршум щом има страх сред футболистите. Кажете какъв калибър. Започвам от днес. Ще има индивидуални разговори. Много е важно. За да имаме силен отбор и добри резултати трябва силен колектив в съблекалянта. Няма чужденци, няма българи. Трябва силен колектив, с това ще започна след малко. Всичко трябва да бъде подчинено на идеята на треньорския щаб.“

„Ако играят добре, бъдещето им може да бъде сигурно. Винаги съм ръководил отборите за победа. Така ще бъде и в тези мачове. Ако някой иска да бъде трансфериран, това минава през силна игра.Аз съм изключително колективен състезател и ще продължа да бъда такъв. Абсолютна подкрепа и съм сигурен, че момчетата ще им се отблагодарят. Не искам да говорим за финанси, дами и господа. Не искам да говорим за пари. Не съм казал до момента, че отборът куца някъде. Казвам какво ще правим ние и къде ще работим. Не искам да коментирам мои колеги. Моментът е изключително деликатен. Сега ми се мисли за обстановката днес. Ще използвам едно клише – играем мач за мача, тренировка за тренировка. Не искам да мисля напред и за конкретни мачове. Запознат съм с Берое, както и останалите съперници. Вратите за юношите на ЦСКА винаги са отворени, когато аз съм треньор“, завърши Любо Пенев.