ЦСКА и Литекс завършиха при неизгодно и за двата отбора равенство 1:1 в очакваната с най-голям интерес среща от шестия кръг на А група.

Въпреки очаквания с голям интерес сблъсък между правещия дебют начело на ловешкия тим Любослав Пенев и бившия му тим, публиката на националния стадион Васил Левски не бе никак впечатляваща като брой. Феновете на червените обаче бурно аплодираха Пенев при появяването му пейката на гостите.

Срещу Литекс за първи път официално като старши треньор на ЦСКА бе записан Гьоре Йовановски, след като в досегашните срещи като наставник бе вписван Сашо Борисов.

Двубоят започна на добра скорост, като в началото и двата отбора показваха открита игра, а първото опасно положение бе за Литекс в шестата минута. Вилфред Нифлор стреля от 13 метра, но правещият дебют за ЦСКА алжирски вратар Райс Мболи изби в ъглов удар.

В десетата минута Грегъри Нелсън падна в наказателното поле на гостите с претенции за дузпа, съдията Стефан Спасов обаче не обърна внимание на претенциите му за нарушение на Пламен Николов.

В ответната атака Литекс откри резултата след перфектна контраатака, започната от Сандриньо, който намери Вилфрен Нифлор по дясното крило, французинът напредна и центрира в наказателното поле, където Светослав Тодоров стреля покрай Мболи и даде преднина на гостите.

В 28-ата минута бе отсъдена дузпа за тима на Любо Пенев, след като Джузепе Акуаро фаулира Вилфред Нифлор в наказателното поле на ЦСКА. Райс Мболи обаче спаси дузпата, изпълнена неособено успешно от Светослав Тодоров.

В 35-ата ЦСКА можеше да изравни, когато след центриране от фаул отляво, Джузепе Акуаро в наказателното поле стреля опасно с глава, но в гредата.

Изпуснатата дузпа сякаш стъписа играчите на Литекс и изравняването стана факт в 39-ата минута. След заучено изпълнение на ъглов удар и центриране на близката греда Маркиньос изненада отбраната на гостите и отблизо с глава изравни за 1:1.

Първата част завърши при този резултат, а на почивката Любо Пенев извади Сандриньо и пусна в игра Георги Миланов.

Играта и през второто полувреме бе равностойна, като първата опасност отново бе пред вратата на червените. В 55-ата минута Христо Янев изпълни пряк свободен удар от около 30 метра, Павел Виданов изчисти лошо и топката попадна на волето на Александър Барт, който непокрит в наказателното поле стреля несръчно и в аут.

В 71-ата резервата Александър Тонев проби отлично отдясно, като профуча покрай Петър Занев и центрира към Килиън Шеридън, който сам на дузпата се размина с топката.

В 82-ата минута играчите на Гьоре Йовановски за втори път в мача поискаха дузпа. Кристиан Тибони падна в наказателното поле на Литекс след контакт с Пламен Николов, но такава не бе отсъдена.

В 85-ата след изпълнение на ъглов удар Маркиньос се оказа непокрит на пет метра от вратата, но стреля невероятно неточно.

Минута преди края пък оранжевите, които в този мач играха с резервния си бял екип, останаха с човек по-малко, след като Александър Барт напълно заслужено бе изгонен за нарушение отзад срещу откъсващия се сам срещу вратаря Килиън Шеридън.

В четириминутното продължение двата тима не успяха да създадат нови голови положения. С оглед на показаното в игрови план равенството 1:1 може да се смята за справедливо.

От ЦСКА обаче изразиха сериозно недоволство от съдийството на Стефан Спасов и се оплакаха, че неговите отсъждания са оказали влияние на крайния изход на двубоя с оглед на двете положения, при които домакините поискаха дузпи, но не ги получиха.

Червените останаха на девето място в класирането с осем точки от шест мача, докато Литекс е шести с 12 точки от същия брой срещи.