Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев заяви след домакинското поражение с 1:2 от Динамо Киев, че на неговия отбор мулипсват само головете. Вторият мач от плейофите за Лига Европа е след седмица, на 25 август, в Украйна.
„С горчив привкус трябва да се приберем в съблекалнята. Много повече положения създадохме, отколкото пред нашата врата. Справихме се добре, много съм доволен от момчетата, но ни липсва черешката на тортата, трябва да вкарваме гол. Когато е опасен отборът, от три положения, ти вкарва два гола”, сподели наставникът.
„Аз не упреквам момчетата, с това разполагаме и с това се работи, ние се опитваме да се усъвършенстваме и да се вкарват голове. Без голове, няма как да побеждаваме. Благодаря им.”
„При всички положения ще пътуваме за Киев в много добро настроение. Бяхме абсолютно равностойни и дори на много моменти превъзхождахме Динамо Киев. Имахме много положения. Това беше идеята от самото начало, да играем малко по-назад и по-прибрани, просто трябваше да имаме и малко късмет”, добави наставникът на ловчанлии.

„Разбира се, че ще играем футбол в Украйна, няма да се откажем. Знаем, че ще е трудно гостуването, но няма да се предадем, това е абсурд”, завърши Любо Пенев.

На пресконференцията след мача пък Пенев сподели: „Искам да похваля момчетата без изключение, направихме един прекрасно изигран тактически мач. На моменти ревъзхождахме отбора на Динамо. Липсва ни завършващия удар. Създаваме много положения. Все още трябва да работим, има промени в състава. Направих три принудителни смени, което промени моите тактически идеи.Аз съм оптимист и моето настроение го предавам на целия отбор. Не е необходимо да правим сравнения с мачовете с Висла, изиграхме правилно мача. Динамо играе много нападателно, доближихме нашите линии в средата на терена и това, което очаквахме се случи, но за съжаление не успяхме да вкараме”.