Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев коментира снощните мачове на Левски и ЦСКА в Лига Европа, в които родните грандове претърпяха поражения. Левски беше сразен 0:5 при гостуването си на Спортинг, а ЦСКА падна 0:1 от Порто в София.

"Очевадно е, че разликата в класите между нас и португалските отбори е огромна. Не е нужно да влизаме в подробности при снощните мачове. Мисля, че двата португалски отбора изнесоха лекции по модерен футбол. И трябва да отбележим, че португалското първенство не е сред водещите в Европа”, коментира Пенев.

По повод евентуалното включване на Николай Бодуров в националния отбор за мача с Уелс, старши треньорът на Литекс заяви: Доволен съм, че е оценен. Но също така искам да кажа, че обичам поливалентните футболисти. Добре е да играят на повече от един пост. При нас той играе и като централен защитник, и като десен бек.”

„Според мен двамата допълнителни съдии, които УЕФА включи от този сезон в Европа и снощи ги гледахме в мачовете от Лига Европа, са напълно излишни. Те не правят нищо, не мога да разбера с какво помагат на главния съдия. Най-много да изстинат, че времето вече се застудява”, коментира още Любослав Пенев.