Наставникът на Литекс Любослав Пенев не пожела да коментира съдията и грозните сцени между двата отбора на мача с Левски. Специалистът поздрави своите играчи, като заяви, че целта е постигната – а именно победата, с 2:1 на Градския стадион в Ловеч.
„Целта постигната. Три точки. Хубав мач. Трябва да поздравим и двата отбора според мен. Изнесохме един приятен и добре подготвен мач. Подготовката през седмицата дава резултат. Мисля, че се срещнаха двата най-силни отбора в момента и борбата продължава до края. Далеч сме още от финалната права. Рано е да се говори за каквито и да е титли. Продължаваме да работим в тази посока”, коментира Пенев.

„Момчетата показаха характер. Искам да ги поздравя. Не се примириха. Не се примириха докато не постигнаха пълния обрат. Има кой да коментира случилото се на терена. Комисии и така нататък. Няма да коментирам съдията, съдиите, или изказванията на останалите хора”, добави той.

„Нямаше да съм доволен на равенство. Докато мачът върви и съдията не свири последния сигнал, момчетата ми ще се борят за победата. Този хъс им донесе трите точки днес”, продължи Пенев.

„Има някои неща, които ще споделя на играчите ми, не пред медиите. Спортно-технически, свързани с тактическа дисциплина. Има доста време през седмицата”, завърши наставникът на Литекс.