Отборът на Литекс започна подготовка за пролетния дял на шампионата с две нови попълнения. Колумбиецът Рафаел Перес и Илия Мунин се присъединиха към селекцията на Красимир Балъков като бяха официално представени пред медиите на традиционния брифинг преди първата тренировка на тима за Новата 2015-а година.

Президентът на Литекс Трифон Попов сподели, че контрактите и на двамата играчи са за по 2 години и добави, че има опция за продължаване.

25-годишният Перес за последно е играл в Португеза. Той се състезава на поста централен защитник, но може да играе и като бек. В Литекс Рафаел Перес ще играе с номер 5, а името, щамповано на фланелката му е Рафа.

Красимир Балъков и Рафаел Перес

източник: LAP.bg, Цветомир Петров

„Благодаря, че съм тук и че съм така посрещнат. Доволен съм, че съм тук. Първата ми цел е да се адаптирам. Това е ново предизвикателство, нов опит, искам да покажа своя потенциал и ще се стремя да помогна за постигане на целите на отбора. Цели като да играем в Лига Европа и да бъдем шампиони. Истината е, че нямам много преки впечатления, но съм се информирал за по-важните неща от интернет“, сподели Перес.

Същевременно Илия Мунин се присъедини към ловчанлии, след като разтрогна с Берое. Защитникът, който взе номер 2 при „оранжевите, коментира: „Искам да се развивам като играч и да помогна на отбора. Аз познавам почти всички. Искам да помогна на отбора. Играл съм много пъти тук. Тръгнах си от Берое поради няколко причини, но няма смисъл да коментирам. Всичко е зад гърба ми“.

Красимир Балъков и Илия Мунин

източник: LAP.bg, Цветомир Петров

Наставникът на Литекс Красимир Балъков заяви, че е възможно да има и още едно ново попълнение.

Рафаел Перес, Красимир Балъков и Илия Мунин

източник: LAP.bg, Цветомир Петров