Отборът на Литекс ще проведе подготовка за пролетния дял на шампионата, която ще се разгърне в три етапа, като са ясни и по-голямата част от спаринг-партньорите на тима.

До 21-и януари ловчанлии ще се готвят в България, а ден по-късно заминават за Гърция, където ще изиграят 3 контроли, но имената на съперниците все още се уточняват.

За 30-и януари е предвидена проверка с Пирин Благоевград в едноименния град, а от 4-и до 18-и февруари „оранжевите“ ще се готвят в турския курорт Анталия. Там тимът от града на люляците ще изиграе 4 контроли. На 7-и с Марибор, на 10-и с Партизан, на 13-и с Динамо Москва и на 17-и с Дьор.

С отбора ще се готвят и няколко юноши, чиито имена са: Чавдар Ивайлов, Емил Петров, Галин Минков, Александър Георгиев и Динко Митрев.

До момента Литекс има само двама новопривлчени в лицето на Рафаел Перес и Илия Мунин, а напусналите са също двама. Омар Косоко, който разтрогна по взаимно съгласие с тима, и Петър Златинов, който се присъедини към Черно море.

Президентът на Литекс Трифон Попов, на свой ред, коментира, че обвиненията към Гриша Ганчев няма как да се отразят на отбора: „Ние си имаме планиран бюджет и на този етап няма да има сътресения“.