Литекс победи с 4:1 втородивизионния Волов Шумен в контрола, играна на Градския стадион в Ловеч. Домакините имаха пълно преимущество през първото полувреме, довело до реализирането на четири гола във вратата на гостите.

В 8-та минута Том получи много добро извеждащо подаване от Христо Янев и излезе сам срещу вратаря Генко Славов, преодоля го и търкулна топката в мрежата за 1:0.

В 16-та минута Вилфред Нифлор изтърва да покачи на 2:0 след центриране на Дока отляво французинът стреля с глава от близко разстояние но топката излезе в аут. Логичното се случи в 23-та минута и Литекс удвои резултата от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Петър Занев. Христо Янев бе точен от бялата точка, пращайки топката под гредата в центъра на вратата.

10 минути след това Нифлор уцели левия стълб на вратата на Волов с удар от около 12 метра след извеждащо подаване на капитана Радостин Кишишев. В 40-та минута французинът все пак се реабилитира за изпуснатите положения, вкарвайки рядко красив гол. Той бе изведен сам срещу вратаря на гостите, избяга леко вляво от вратата, завъртя се и с десния крак изпрати топката в срещуположния ъгъл, правейки резултата класически.

В самия край на полувремето Том вкара втория си гол в мача, след като направи двойно със Сандриньо, влезе на скорост между двама защитници на Волов в наказателното поле и без проблеми преодоля Генко Славов за 4:0.

През второто полувреме наставниците на двата тима Ангел Червенков и Валери Венков направиха много промени в своите състави и качеството на играта логично спадна. Литекс имаше няколко възможности да вкара нови голове, но с пропуски се отличиха Светльо Тодоров и Дормушали Саидходжа.

Четвърт час преди края гостите стигнаха до почетното си попадение в този двубой. Кямил проби отдясно, пусна към непокрития Божидар Илиев, който със страшен шут с десния крак прати топката зад резервния в този мач вратар Евгени Александров.