В последната си контрола в Анталия, отборът на Литекс не успя да победи шампиона на Казахстан Актобе. Двубоят, който се игра на главния терен на комплекс „Топ Капи”, завърши при зрелищното 3:3. Последните две попадения в срещата паднаха в последните секунди на мача.

Двубоят започна доста равностойно, като двата тима трудно създаваха опасни положения пред двете врати. Първата интересна ситуация дойде в 10-ата минута, когато младокът Момчил Цветанов центрира в наказателното поле, но бранител на Актобе се намеси адекватно и изчисти коженото кълбо.

В средата на първата част Сандриньо бе близо до гола, но ударът му не затрудни стража на Актобе Морев. Бразилецът все пак успя да открие резултата в последните секунди на полувремето. След изпълнение на свободен удар на Момчил Цветанов, топката се отклони в гредата и попадна в притичалия Сандриньо, който не сгреши от близко разстояние.

Второто полувреме не започна по най-добрия начин за възпитанците на Миодраг Йешич. Резултатът в мача бе изравнен само пет минути след подновяването на играта, като автор на гола стана Ирисметов, който бе точен с глава. В 55-ата минута Янкович не успя да преодолее стража на Актобе, стреляйки в аут.

Литекс постепенно наложи своя стил на игра и за няколко минути създаде добри положения за гол. Дуду, Ивелин Попов и Янкович пропуснаха добри възможности. В една от редките контраатаки на Актобе обаче, Смурков успя да изведе казахстанския тим напред в резултата.

Четири минути преди края Ивелин Попов бе точен за 2:2 от дузпа. В последната минута на мача двата тима си размениха по едно попадение. Станислав Генчев изведе оранжевите напред след меле в наказателното поле на Актобе. В ответната атака, отново Смурков оформи крайното 3:3.