Литекс оглави еднолично класирането в А група, след като разби с 5:0 като домакин Локомотив Пловдив в мач от 13-я кръг.

Мачът започна силно за ловчанлии, които взеха инициативата в срещата от първата минута и натиснаха съперника си.

Логичното се случи в 19-та минута, когато Том направи добър пробив, като премина през Тиаго, а след това намери в наказателното поле на Локомотив Янев, който овладя топката и с прецизен удар я прати в долния десен ъгъл на вратата на Ставрев за 1:0.

Литекс получи право да изпълни дузпа в 33-та минута, когато Христо Янев центрира от корнер в наказателното поле на Локомотив, където Трифонов игра с ръка и съдията Вихрен Манев свири дузпа в полза на домакините. Наказателният удар бе реализиран от Нифлор, който стреля силно, а Ставрев хвана ъгъла, но не успя да спаси и топката се озова в мрежата му.

Ловчанлии поведоха с класическа преднина в 34-та минута, когато Том направи добър пробив, след което шутира точно в долния десен ъгъл на вратата на Ставрев.

Литекс продължи да има инициативата в мача и през второто полувреме и „оранжевите” създадоха куп положения пред Стоян Ставрев.

В 79-та минута Дока изпълни много добре пряк свободен удар и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Ставрев за 4:0.

В първата минута на даденото от съдията Вихрен Манев продължение на мача Миланов подаде към Сандриньо, който с удар от около 20 метра прати топката в долния десен ъгъл на Ставрев и по този начин оформи крайния резултат в срещата.

След тази победа Литекс вече е еднолично на върха в А група с 31 точки, а Локомотив Пловдив остава в зоната на изпадащите, като е на предпоследното петнадесето място с едва 9 точки.