Юношите на Литекс до 18 години разбиха Славия с 5:1 в полуфинала от Купата на БФС. На финала възпитаниците на Николай Димитров-Джаич ще срещнат Левски, който отстрани ЦСКА с 2:0.

Първото полувреме на срещата между „оранжеви” и „бели” не предвещаваше разгрома за гостите от София. Ловчанлии се оттеглиха на почивката при резултат 1:0. Гола отбеляза Христо Кирев след асистенция на трениращия с първия състав Ангел Здравчев.

През второто полувреме играчите на Литекс отбелязаха втори гол чрез Кристиян Тафраджийски, но малко след това „белите” намалиха от дузпа. Последва дузпа и за Литекс реализирана от Петров и резултата стана 3:1. Разгромът на Славия оформиха Ангел Здравчев и Георги Минчев.

Наставникът на Литекс Николай Димитров използва само 6-има футболисти набор 1993 година, докато останалата част от състава му бе попълнен с играчи набор 1994 и 1995 година.

“Страхотен успех. Смачкахме Славия. Заслужавахме да бием и с повече“, коментира мениджърът в Академия Литекс Стефан Яръмов пред официалният сайт на „оранжевите”.