Литекс победи Слиема с 4:0 като домакин и с общ резултат от 7:0 се класира без абсолютно никакви проблеми за втория кръг от турнира за Купата на УЕФА.

Преди две седмици „оранжевите” надиграха категорично малтийския си съперник с 3:0, а днес на градския стадион в Ловеч момчетата на Ферарио Спасов за втори път показаха класа си срещу този тим.

Литекс овладя инициативата от самото начало на срещата и заслужено стигна до попадение в 29-та минута, когато Фабиен Бударен препарира вратаря на гостите с гол-шедьовър, реализиран със странична ножица.

Така въпреки преимуществото, „оранжевите” се оттеглиха на почивката с предимство само от едно попадение.

Ловчанлии продължиха да са пълен господар на терена и удвоиха резултата в 49-та минута, когато Бето се ориентира най-добре и отбеляза след грешка на футболист на Слиема. Десет минути след това Ивелин Попов чукна топката елегантно покрай вратаря и вкара третия гол в мача за Литекс. Само 60 секунди по-късно Бето вкара за 4:0 и оформи крайния резултат.

Момчетата на Ферарио Спасов имаха още възможности за попадение, но до такова не се стигна в рамките на редовното време.

В 51-та минута дори Генчев вкара топката в мрежата на гостите с глава след центриране на Ивелин Попов, но малтийските защитници се изнесоха майсторски и Генчев остана в засада.

Утре по време на жребия за втория кръг на турнира за Купата на УЕФА Литекс ще бъде поставен и ще очаква да научи своя съперник за следващия етап.