Литекс победи с 3:1 Пирин в мач от седмия кръг от футболната А група.

Головете за ловчанлии отбелязаха Ивелин Попов (42-та минута), Станислав Генчев (49-та минута) и Бето (57-та минута). Попадението за домакините бе дело на Херман Пиетрогон (17-та минута).

Благоевградчани изненадващо поведоха още в 17-та минута. След дълго подаване към Пиетрогон, Пламен Николов не успя да са намеси по най-добрия начин, топката попадна в играча на домакините и той преодоля вратаря на ловчанлии Тодоров.

Гостите успяха да изравнят в края на първото полувреме. Брилянтно центриране на Робърт Попов към Ивелин Попов, който с глава забоде топката в мрежата на домакините.

Пирин остана с човек по-малко, след като за втори жълт картон и съответно червен Ризов от домакините трябваше да напусне терена. Том го преодоля, след това бразилецът бе свален на земята от бранителя на домакините.

През втората част Литекс достигна до пълен обрат в срещата. Ивели Попов центрира от пряк свободен удар от дясно на атаката на „оранжевите” и Станислав Генчев засече с глава от малкото наказателно поле във вратата на Пирин.

Третото попадение за момчетата на Ферарио Спасов падна в 57-та минута. Бодуров направи детинска грешка в защитата на Пирин, подарявайки топката на Том, той веднага пусна към нахлуващия Генчев, който влезе в наказателното поле и подаде на непокрития Бето и бразилецът вкара от три метра на празна врата.

След третия гол част от публиката на стадиона тръгна да напуска местата си.

Така, Литекс успя да постигне първа победа като гост от началото на първенството и излезе на второ място във временното класиране с 14 точки.