Литекс победи ЦСКА с 1:0 с гол в даденото от рефера продължение. В мач, който вървеше към 0:0, домакините успяха да стигнат до попадение в 92-ата минута. Тодор Янчев сбърка фатално, резервата Момчил Цветанов открадна топката, стигна я до голлинията, центрира към Герасим Заков, който на празна врата реализира единственото попадение в мача. Така ЦСКА загуби мач, в който спокойно можеше да вземе и точка, а при по-голяма съсредоточеност на Килиън Шеридън и три. Именно Шеридън пропусна и най-чистото положение в срещата, като в 73-ата минута се засуети на празна врата и не успя да нанесе завършващ удар.

В тимовите листове и на двата отбора попаднаха юноши, като в по-голямата си част бяха резерви. В крайна сметка обаче Христо Стоичков направи и трите си смени, а Стойчо Младенов само една, пускайки Станко Йовчев в края на срещата. Това обаче не донесе нужния успех.

Мачът започна с териториален натиск на Литекс, като в началните минути домакините владееха повече топката и направиха по-опасни положения пред вратата на ЦСКА. Поради органичения си състав Стойчо Младенов заложи на схемата 4-1-4-1, като пред четворката защитници бе капитанът Тодор Янчев, а пред него действаха Милен Иванов и Лукас Саша като вътрешни халфове, а Присо и Карачанаков оперираха по крилата. Килиън Шеридън бе забит в предни позиции, но рядко игра с топката.

В първите десетина минути Литекс направи няколко добри атаки и изпълни един ъглов удар. Първото добро голово положение бе в 12-ата минута. Тогава след многоходова комбинация преминала през Герасим Заков, Георги Миланов и Ваюши, топката се озова в Галин Иванов, който обаче се забави и Крачунов успя да подложи крак и да попречи на завършващия удар.

Малко след това Станислав Тодоров даде и първите жълти картони в срещата. Той първо предупреди официално Апостол Попов за груб фаул срещу Георги Миланов, а после и капитанът на Литекс Небойша Йеленкович също бе декориран в жълто.

В 24-ата минута Герасим Заков стреля опасно, но топката премина покрай лявия страничен стълб на вратата на ЦСКА. След минутка централният нападател на домакините падна на границата на наказателното поле, но нарушение не бе отсъдено. В 27-ата минута Апостол Попов направи ново нарушение срещу Миланов, но не последва нов картон за централния защитник на „червените“.

Литекс излъга ЦСКА с гол в продължението

източник: Цветомир Петров

Едва в последните 10 минути на първото полувреме ЦСКА изравни играна и погледна към вратата на Литекс. В 36-ата минута Присо извесе Лукас Саша от дясно, той опита да намери Шеридън, но защитник на Литекс изби в корнер. След центрирането Крачунов игра с глава, но прати топката в ръцете на Пиргов. След няколко минути последва смел шут на Карачанаков от далечно разстояние, който не затрудни стража на домакините.

Малко преди почивката ЦСКА създаде добро голово положение, но завършващият удар на Нджонго Присо бе потресаващ, след като изпрати топката към тъча, вместо към вратата на Пиргов.

През втората част двата отбора погледнаха към вратата на съперника, но в първата половина на полувремето не се случи нищо интересно. ЦСКА направи няколко мелета в назателното поле на Литекс и удар на Карачанаков от фаул, но нищо по-сериозно. В 58-ата минута реферът Станислав Тодоров прекрати за момент срещата, тъй като феновете на ЦСКА възпламениха множество факли, които намалиха видимостта около врата на „червените“.

В 73-ата минута бе и най-чистото положение за ЦСКА. Апостол Попов изрита топката, тя мина през Илия Миланов и се озова у Килиън Шеридън. Той напредна, влезе в съпрекосновение с Илко Пиргов, топката рикошира и шотландецът се озова на празна врата. Шеридън обаче се забави и Илия Миланов успя да го блокира.

Развръзката на мача дойде в продължението, когато Литекс реализира гол. Тодор Янчев сбърка, Момчил Цветанов открадна топката, подаде на Заков и той реализира.