Литекс и ЦСКА умориха зрителите с 0:0 помежду си в иначе смятаното за дерби на 21-я кръг на А група. Така статуквото в челната тройка се запази, след като и Левски направи хикс по-рано в неделния ден. Литекс е с 53 точки, Левски с 45, а ЦСКА - с 39.

И двата състава започнаха добре мача, но след първите десетина минути свалиха оборотите и заиграха по-разконцентрирано. За това влияние може би оказа и смяната на Христо Янев още в петата минута, като лидерът на “оранжевите” счупи пръст на ръката и бе откаран в болница.

В средата на полувремето и Литекс, и ЦСКА не показваха по никакъв начин как ще си вкарат, но към края на 45-те минути отново надигнаха глави, и си размениха по едно по-интересно положение.

Най-опасните ситуации и пред двете врати в това полувреме дойдоха след грешки на вратарите. Първо в 19-та минута Дока за малко не вкара директно от корнер, след неуспешна намеса на Караджов. В 38-та минута пък Виничиус Баривиейра не се разбра с Пламен Николов и едно леко центриране на Тонев почти бе застигнато от връхлитащия Делев, но в крайна сметка “оранжевите” овладяха заплахата.

Второто полувреме бе още по-скучно и от първото, но имаше две много чисти голови ситуации - по една за двата отбора. Те дойдоха едва в заключителните минути на мача, когато явно ЦСКА и Литекс решиха да напрегнат малко сили, за да не заспи съвсем публиката на стадиона в Ловеч. В 79-та минута Маркиньос се възползва от грешка в отбраната на Литекс, и очи в очи с излезлия напред Виничиус, стреля покрай празната врата.

В 82-та минута Литекс върна положението, като влезлия минута по-рано Деян Джерманович засече с глава центриране на Том отдясно, но от два-три метра прати топката над напречната греда.

Четири минути по-късно ЦСКА остана с човек по-малко, след поредно нарушение на Борис Галчев и втори жълт картон за него. Нищо на терена обаче не се промени от различния брой играчи, и двата състава доиграха оставащите мигове, колкото да убият времето.

На Литекс и ЦСКА им предстои мач за Купата на България, като полуфиналът е на “Българска армия” на 20 април.