Колко са компромисите да бъдеш футболна съпруга, какъв е животът на половинките на играчите от родното първенство и научиха ли се да позират пред камери и фотоапарати? Това се опита да разбере Гонг при срещата си с мениджъра на Локомотив Мездра Георги Бачев и спътницата му в живота Деница Христова.

Срещата ни бе по време на промоцията на новото реалити предаване на бТВ „Нашите момичета – футболни съпруги”. Поредицата от 13 едночасови предавания стартира в събота и се опитва да покаже незнайни подробности около живота на футболната половинка. По изкуствената трева на входа на популярно заведение за промоцията заедно от лимузина излязоха сред множество светкавици и минаха първите героини – Елена Тодорова – съпругата на Йордан Тодоров, Асдис Ран снимана щателно на всяка минута от половинката си Гардар Гунлаугсон и майка си, Симона – експриятелката на Славчо Тошев, Наталия Пажин и Деница Христова.

Деница демонстрира отлични данни за фотомодел и различни пози за позиране и дори сподели: „Ето, това е да си футболна съпруга – трябва и да позираш. Това обаче не е моето амплоа, позирането ми е чуждо и трудно. Засега цялото това внимание ми е приятно.”

Георги и Деница се запознават на рожден ден на общ приятел и от тогава са неразделни. Началото на връзката им е било малко сложно – той в Сандански, тя в София, но в името на любовта играчът прави различни компромиси.

„Най-големият компромис е времето, прекарано с половинката. Всяка футболна съпруга трябва да разбере, че професионализмът е равен на много тренировки и дисциплина. Ако не може да направи този компромис, по-добре да не става футболна съпруга! Вече е по-лесно на Георги откакто не е на терена, но отговорностите му се увеличиха. Това, че не се виждаме често, успя да запази тръпката помежду ни и всяка наша среща е като първа. Това се отразява много добре на взаимоотношенията ни”, разказа Деница, която винаги е от отбора, в който работи мъжът й – Локомотив Мездра.

Георги не крие възхищението си към половинката си и я подкрепя във всичко. „Деница е прекрасна и страхотна! Естествено нашето си е най-хубаво, но за мен тя е много голямо вдъхновение и се радвам, че е част от живота ми. И на нея не й е лесно, футболната съпруга трябва да е заредена с много търпение и да се примирява с отсъствието ни. С времето се свиква с всичко. Ние двамата правим взаимни компромиси, в една връзка е нормално да се отстъпва и от двете страни. Не е скъпо на имаш футболна съпруга, просто въпросът е как ще си го направиш. И двамата знаем и 2, и 200. Човек в трудните моменти разбира какъв е този до него. Не си позволява да ми дава футболни съвети, защото знае, че съм доста емоционален и има добър поглед върху нещата. Преди тя изобщо не се интересуваше от футбол, но покрай мен заживя с това нещо. Тя балансира нещата”, сподели екс-футболистът и сега мениджър.