Помощник-треньорът на Берое Пламен Липенски отдаде второто поредно поражение на тима си, този път от Монтана, на многото пропуски пред противниковата врата. Според него, вратарят на домакините е направил страхотен мач и е отказал старозагорци в тази битка, загубена от тях на тежкия терен на "Огоста" с 0:1. 

"Какво да ви кажа, такъв мач как се коментира? Контролирахме през цялото време днешната среща.Тежък терен, както за нас, така и за противника. Не трябва да се оправдаваме с това, разбира се."

"Пропуснахме нашите положения през първото и второто полувреме, но нека да дадем заслуженото и на техния вратар, мисля че той е играч на мача. Не можахме да вкараме и при една контраатака домакините се възползваха от отличната ситуация с наша грешка и успяха да отбележат единственият гол в мача. Тежи наистина един такъв мач, когато контролираш, водиш играта, но пропускаш голови ситуации за съжаление."

"Ние не падаме за първи път. До колкото си спомням миналата година паднахме от Хасково. Преди години Берое пак е падал, но по такъв начин наистина боли. Не вярвам, ние сме професионалисти , това работим и трябва да се стремим да ги отстраняваме тези грешки."

"Но пак повтарям  – все пак нека да дадем заслуженото и на противника – на техния вратар, който извади абсолютно всички голови ситуации", сподели след двубоя помощник-треньорът на заралии.

"Нито предната загуба ни влиза в сметките, нито тази втора, но какво да се прави – това е футболът, това е спортът. Затова е красива играта и затова има толкова привърженици, ние живеем с това."

"Трябва да работим и да изчистваме тези ситуации, най-вече при отбелязването на гола. Отбелязали сме само пет гола. Искаме още в следващият мач да победим", допълни още Липенски.

Той говори и за съдията, като от думите му си личеше недоволство от отсъжданията му. Според него обаче, за реферите трябва да се говори по-малко, за да свирят по-добре занапред. 

"Какво да ви кажа за съдията. Вече вълна ни излезна на езика да говорим за съдиите. Мисля, че ако всички спрем да говорим за съдиите ще почнат малко по-добре да свирят. Имаше грешки, не сме ги гледали, нямахме тази възможност да гледаме повторения."

"Ние имахме претенции за дузпа, също за червен картон при една ситуация. Същият съдия ни свири срещу Славия, абсолютно същата ситуация, обясняваше ни с някакви триъгълници, меридиани и ъглополовящи."

"Не знам сега какво ще му е обяснението. Пак повтарям – не искам да се оправдаваме със съдията, ние си изтървахме нашите положения", сподели още помощник-треньорът на Берое.