Левски направи това, което зависеше от него в битката за Топ 6. "Сините" ступаха набързо опашкаря Марек на своя "Георги Аспарухов" с 4:0 и сега с трепет ще очакват резултата от мача на ЦСКА и Ботев в неделя, за да разберат в коя половина на таблицата ще доиграят сезона. 

Интригата приключи още преди почивката. Тогава Антонио Аниете и Владимир Гаджев на два пъти се разписаха и дадоха класическа преднина на тима си. Веднага след подновяването на играта вкара и Либан Абди, след което мачът просто се доиграваше. 

Още от самото начало "сините" се хвърлиха напред. Те обаче изглеждаха леко напрегнати и трудно стигаха до удари към Емил Михайлов, а и защитата на дупничани се справяше. Беше ясно, че вдигнатият гард на Марек ще се задържи само до първия гол. И това се оказа точно така. 

В 16-та минута на практика мачът приключи. Тогава хубав удар на Божидар Краев от границите на наказателното поле беше избит от вратаря към аутлинията, където топката беше достигната от Лукаш Гикиевич, който с пета я върна към Антонио Аниете. Испанецът стреля, топката рикошира в защитник, излъга Михайлов и спря в мрежата му за 1:0. 

След това левскарите продължиха да са по-активни, за да търсят успокоителен втори гол, а в 38-та минута не им беше дадена и чиста дузпа за нарушение срещу Гикиевич. Но само две минути след това справедливостта възтържествува и домакините поведоха с 2:0. 

Вторият гол беше дело на Владимир Гаджев. Капитанът на Левски се разписа след перфектно изпълнен пряк свободен удар, след който не остави шансове на Михайлов за 2:0. А този резултат не се запази дълго. 

Само две минути след това резултатът стана класически. Това се случи след хубава атака и двойно подаване на Гаджев с Аниете, след което халфът разстреля Михайлов за 3:0 и окончателно уби каквато и интрига да е имало. При този резултат дойде и почивката.

"Сините" започнаха на високи обороти и след почивката. Две минути след подновяването на играта рожденикът Роман Прохазка намери добре Либан Абди в наказателното поле и сомалиецът с мощен шут препарира Михайлов за 4:0. 

Това беше и последният гол в мача, а левскарите се забавляваха на терена до последния съдийски сигнал. Те пропиляха с лека ръка поне пет чисти положения за пети гол, като най-много пропуски направи Антонио Аниете. Абди, Гикиевич и Емил Нину също се отчетоха с провалени опити за попадение. 

В последните минути мачът се играеше на ходом и пак положенията бяха за домакините. От вратарското поле Валери Домовчийски стреля над вратата в 83-та минута, а след това и Либан Абди повтори упражнението. 

В крайна сметка натрупаната още до 47-та минута преднина се оказа достатъчна на Левски да вземе трите точки. Друг е въпросът дали те ще стигнат за място в Топ 6, а това ще се разбере след по-малко от 24 часа в Коматево. 

Иначе "сините" са вече с 34 точки, но те може и да се окажат твърде малко за Топ 6. Марек остава с непроменен актив от 14 точки и все още е на шест от спасителния бряг, където в момента е Славия с 20. Толкова има и Локомотив Пловдив.